Translate

woensdag 23 september 2020

En vacances à Beaune - Parc Bouzaize

Romantische tuin


Door Beaune stroomt ook het riviertje de Bouzaize, de bron ervan ligt even buiten Beaune in het Parc Bouzaize. Op een van onze laatste dagen in Beaune hebben Sander en ik daar nog even gewandeld zonder de kinderen. Zoals ik eerder zei, het is heerlijk dat de kids nu zo groot zijn, dat we ze even alleen kunnen laten en iets voor onszelf kunnen doen. En soms is een wandelingetje net even wat je nodig hebt. 


Meertje


Het Parc Bouzaize is een klein, Romantisch aangelegd park, in tegenstelling tot de formele Franse Tuinen met hun symmetrische inrichting, rechte paden en strak gesnoeide buxushagen. In dit park verloopt het niveau, zijn er kronkelpaadjes langs een meer en er staan her en der zeer grote bomen. Geen gesnoeide haag te bekennen.  

Libanese Ceder

Sander en ik hebben even lekker rondgewandeld, naar de mooie bomen gekeken en nog het een en ander geleerd over de aard van de omgeving en de bron van de Bouzaize. En dat alles zonder ruziënde kinderen uit elkaar te moeten halen of iemand te hoeven dragen. Erg prettig. En het park was nog heel mooi ook. 

En zo kwam er een einde aan onze vakantie in Beaune. De rest van de middag waren we druk met pakken en de volgende dag vertrokken we weer naar Nederland. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten