Translate

dinsdag 1 september 2020

En vacances à Saintes-Maries-de-la-Mer

We hebben tijdens onze vakantie in Arles niet alleen maar naar mooie oude gebouwen gekeken. We hebben ook gezwommen. Arles ligt redelijk dicht bij de kust en we zijn verschillende keren naar Saintes-Maries-de-la-Mer geweest, een badplaats op 40 minuten rijden van Arles. 

Installeren

Toen we in het verleden in Arles waren, hebben we ook een paar dagen doorgebracht in Saintes-Maries-de-la-Mer. De stad heet Heilige MariaS van de Zee, omdat volgens de legende drie Marias (Van Clopas, Salome en Magdalena) na de Kruisiging van Jezus scheep gingen, landden in Frankrijk en daar het vroege Christendom verder verspreidden. Sommigen zeggen dat deze Marias ook een Egyptische bediende Sarah bij zich hadden. Deze Sinte Sarah wordt vereerd door Roma, die eens per jaar allemaal naar Saintes-Maries-de-la-Mer komen, voor een bedevaart. 

Sinte Sarah, in de kelder van de kerk van 
Saintes-Maries-de-la-Mer (2006)


Voor een hernieuwd bezoek aan de kerk was helaas geen tijd. De kerk was gesloten op de momenten dat wij er waren. Bovendien, de vorige keer dat wij er waren was dat in september, na het hoogseizoen. Ondanks Corona was het wel duidelijk dat het nu toch hoogseizoen was. De toegang was gedoseerd, helaas. Maar de kinderen waren toch voornamelijk geïnteresseerd in het water. 

Spulletjes dragen

Gelukkig is onze jongste inmiddels begonnen met zwemmen en voelt zij zich heel wat meer op haar gemak in het water dan een jaar geleden. Heel dapper heeft ze in het water gespeeld. En uiteindelijk ook nog flink wat gezwommen. Ook in de dagen dat de golven wat hoger waren en zo alle zoute water over haar heen spoelden. 

Voorzichtig proberen. 


Onze oudsten waren iets dapperder, en sprongen en zwommen vrolijk rond in de golven. Zij kenden geen angst. Wij daarentegen wel. De Middelandse Zee is wat rustiger dan de Noordzee, waar we eerder met de kinderen gezwommen hebben in Frankrijk. Maar er was toch een merkbare stroming. En we werden overspoeld met nare berichten uit Nederland. Dus we waren erg streng over niet te ver en bij elkaar blijven. En gelukkig waren er ook Sauvateurs in de buurt. 

Springen in de golven. 

Van al het spelen in het water en in het zand, werd iedereen enorm bruin en moe. En dat was wat ons betreft ook precies de bedoeling. 

Zo zijn ze het zoetst.

Dus we hebben niet alleen flink veel cultuur gesnoven, we hebben ook nog lekker gezwommen en van het zonnetje genoten. En door lekker af te koelen aan zee, waren daarna de hete uurtjes ook weer wat beter te verdragen. Als je toch in de buurt bent, pak dan vooral ook deze badplaats eens mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten