Translate

zaterdag 4 mei 2024

The Fall Guy

Een groot voordeel van ouder wordende kinderen, is dat je weer meer spontane dingen kan doen. Zo zijn we gisteravond zomaar naar de film gegaan, omdat het kon. Toen we laatst Dune II in de bioscoop zagen, zagen we daar ook reclame voor The Fall Guy (2024) van David Leitch (Deadpool 2). Deze leek me zo leuk, dat ik Sander heb overgehaald om hem te kijken in de Cinetwins. En een van onze kinderen wilde mee. 
De hoofdrollen zijn voor Ryan Gosling (BarbieOnly God Forgives) en Emily Blunt. Verder zien we ook nog Aaron Taylor Johnson (The Avengers: Age of Ultron), Hannah WaddinghamTeresa PalmerWinston Duke (UsBlack Panther) en Matuse.  


De film is gebaseerd op een gelijknamige actie - serie uit de jaren '80. Die kende ik niet, terwijl ik wel andere actie - series uit de jaren '80 keek, zoals Knightrider, The A - Team en de Serie V. Ook niet heel gek, de serie is in Nederland nooit volledig uitgezonden, alleen een paar afleveringen in 1981. In ieder geval, dit is een frisse remake. 

Spoilers

Mensen, deze film is echt heet van de naald, alleen verder lezen als je het zeker weet. 

De film opent op een filmset, daar zien we Colt Seaver (Gosling) die werkt als stuntman voor de beroemde acteur Tom Ryder (Taylor Johnson). Hij doet alle stunts, valt in, op en uit dingen en wordt in de fik gezet. En hij heeft een leuke, beginnende relatie met cameravrouw Jody Moreno (Blunt). Maar dan gaat het gruwelijk mis! Een stunt gaat helemaal fout, Colt breekt zijn rug en moet stoppen met stuntwerk en gaat alleen nog maar revalideren. 

Colt is niet echt gelukkig met zijn leven buiten Hollywood. Hij werkt in de bediening en parkeert auto's. Maar dan, op een dag, wordt hij gebeld door Gail (Waddingham), de producer van films van Tom Ryder. Zij wil dat hij naar Autralië komt, omdat zijn ex - vriendin Jody daar haar eerste film, Metal Storm, aan het regisseren is. Zij heeft om Colt gevraagd! Colt vliegt meteen naar Australië. 
In Sydney blijkt dat Jody helemaal niet om Colt gevraagd heeft. Gail heeft een heel ander problemen. Arrogante blaaskaak Tom Ryder is verdwenen. En Colt kent hem zo goed, kan hij Tom niet gaan zoeken? Als Tom niet heel snel opduikt, komt de eerste en enige kans van Jody om zelf een film te regisseren in gevaar. Colt doet nog altijd alles voor Jody en gaat op onderzoek uit. 

Colt gaat op zoek naar Tom in Sydney en beleeft allerlei avonturen. Langzaam wordt duidelijk dat Tom in smerige zaakjes verstrikt is geraakt. Uiteindelijk weet Colt Tom te vinden, maar niets is wat het lijkt en het gevaar voor Colt neemt snel toe. 

Zal onze held alle gevaar overleven en zijn meisje terugwinnen?

Conclusie

Deze film is fantastisch! Hij werkt goed als komische film, als romantische film, als actiefilm en als mysterie - film. Ga hem vooral zien als je een leuke avond uit wil. 

Gosling en Blunt zijn, zoals altijd fantastisch. Gosling is mooi, vriendelijk en niet al te slim. Blunt is hardwerkend en ambitieus en wil toch nog wat tijd vrijmaken voor een relatie. De romantiek tussen die twee werkt erg goed. Ook als actiefilm is de film fantastisch. Er zijn ontploffingen, achtervolgingen en valpartijen. En vooral de valpartijen zijn erg eng in beeld gebracht. Mijn hoogtevrees was weer helemaal terug.  
Verder is de film een ode aan de stuntmannen en andere ondergewaardeerde makers van films, die zelden in het zonnetje staan, omdat alle aandacht altijd uitgaat naar de acteurs en regiseurs. Zo leven we mee met het wel en wee van Stuntmannen, Stuntcoördinatoren, Koffiejongens, Personal Assistants en filmhonden. Allemaal zijn ze nodig om films tot een succes te maken. 
De film was ook een ode aan allerlei andere films. De hoofdrolspelers waren allemaal al jaren actief in Hollywood en kenden alle films. En refereerden daar ook steeds aan als ze plannen maakten, vaak was alleen een quote voldoende om een plan te bespreken en uit te voeren. En de muziek speelde ook een belangrijke rol door de hele film heen. 

Al met al een leuke frisse film met voor ieder wat wils. Vooral gaan kijken voor een leuke avond.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten