Translate

zaterdag 15 juni 2024

Feest en spellendag

Sander was enige tijd geleden jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden. Maar zijn verjaardag viel ook net in een spannende schoolperiode van ons oudste kind. Dus we schoven de verjaardag even op en combineerden dat toen ook met een spellendag (die we ook al hadden uitgesteld). Dus ons stond een drukke dag te wachten. 

De Strijd

In de morgen waren we vroeg opgestaan om de bekende riedel van opruimen, schoonmaken, boodschappen doen en koken af te werken (en dat was nog niet makkelijk). Sander had (na enig aandringen van mijn kant) weer een heerlijke monchoutaart met jam gemaakt en ik zorgde voor een heerlijke tomaten - paprika soep. 


Vroeger of Later

En toen we klaar zaten om mensen te ontvangen, ging de deurbel, en die bleef gaan. En de vrienden bleven binnenstromen. Dus we moesten de spellen tevoorschijn halen. En er is die middag (en avond) veel gespeeld. Ik heb nog een spel uit de begintijd van ons spellen - spelen kunnen spelen, In de Ban van de Ring: De Strijd, een leuk spel voor twee spelers. Ben je in staat om Frodo en de Ring naar Mordor te brengen? Of zullen de krachten van Sauron Hobbiton overnemen? We hebben natuurlijk ook de geschiedenis - klassieker Vroeger of Later tevoorschijn gehaald. En de details van de 80 - jarige oorlog blijven altijd een beetje moeilijk voor mij. 

Codenames


Mijn dochters hebben de laatste tijd Codenames. Dus zij hebben ook nog fanatiek een paar rondjes meegespeeld. En redelijk welbewust wilden ze niet bij mij in het team, omdat ik rare hints geef. Dus. Verder kwam een klassieker uit de hele oude doos weer tevoorschijn, voor een gast die zijn kleuter mee had genomen, Pitchcar. Met verschillende onderdelen kan je een racebaan in elkaar knutselen en daar dan de "raceauto's" in de vorm van damschijfjes overheen laten schuiven. Ideaal voor de jongere doelgroep en hun vaders. 

Azul

Voor de grote mensen kwamen de (inmiddels toch wel) klassieker Azul op tafel. En dit spel waarbij zeer emotionele (artistieke types, hé?) tegen elkaar opbieden bij het snel en mooi leggen van een mozaïek, is toch wel heel geschikt voor een hoop mensen. Je kan het spelen met maximaal vijf mensen, maar ook met 2, 3, of 4 blijft het leuk. En verder een fijne mix tussen strategie en geluk. En de regels zijn vrij eenvoudig, dus het is snel op te pakken voor beginners. 

Pandemie

Na het avondeten vertrokken de ouders met de jonge kinderen (de oudere kinderen bleven nog even op). En ik kreeg de kans om Pandemie nog eens tevoorschijn te halen. Dit is een coöperatief spel, waarbij wetenschappers moeiteloos samenwerken om gezamenlijk allerlei gruwelijke ziekten uit te roeien. We faalden vlak voor het einde. We hebben dit spel tijdens de Corona pandemie aangeschaft, het is met recht een klassieker en er is een reden dat het zoveel klonen heeft (Cthulhu, Fall of Rome, Rising Tide). 



In ieder geval, tegen middernacht waren alle spellen wel uitgespeeld en ik ging naar mijn bedje toe. Sander is weer een jaartje ouder en we hebben gelukkig ook een spellendag nog kunnen spelen. 

Kerst 2009
Hemelvaart 2011
Kerst 2011
Hemelvaart 2012
Kerst 2012
Hemelvaart 2013
Kerst 2013
Hemelvaart 2014
Kerst 2014
Hemelvaart 2015
Kerst 2015
Hemelvaart 2016
Kerst 2016
Hemelvaart 2017
Kerst 2017
Hemelvaart 2018
Kerst 2018
Hemelvaart 2019
Kerst 2019
Hemelvaart 2020
Hemelvaart 2021
Kerst 2021
Hemelvaart 2022
Kerst 2022
Hemelvaart 2023

Geen opmerkingen:

Een reactie posten