Translate

zondag 1 september 2019

En Vacances en Wallonie - Durbuy

Tijdens onze vakantie in Comblain zijn we ook naar Durbuy geweest. Durbuy is een klein stadje bij ons huisje in de buurt. Durbuy claimt ook het de kleinste stad van Europa te zijn. En het is een enorme toeristische trekpleister. In die zin deed het mij wel denken aan Brugge, met meer toeristen dan inwoners.

Kijken naar de Ourthe

Midden door Durbuy stroomt de Ourthe. Het was alweer een tijdje droog geweest. Dus de Ourthe stroomde maar langzaam. Het was geen spektakel zoals bij de Ain in Champagnole. Maar de Ourthe kan toch een spannende rivier zijn. Eerder die week nog was er een tiener meegesleurd door het water. Genoeg reden om rivieren met hun stroming serieus te nemen. 

Grote spiraal

Een van de grote trekpleisters van Durbuy is een Topiary Garden. Een tuin vol met in vorm gesnoeide buxus. Deze tuin was al erg oud en sommige bomen waren enorm. Er waren allerlei geometrische vormen als bollen, kubussen en spiralen. Maar ook vormen van dieren en mensen. Het was leuk om doorheen te wandelen en te bedenken hoeveel tijd en moeite hierin zouden zijn gegaan. 

Een lieve vos. 

Na de tuin met de vormbomen, wandelden we verder het stadscentrum in. Sander ging met de oudste kinderen midgetgolfen en ik nam de jongste mee op een rondje door de stad.

De Anticlinaal van Durbuy

Het centrum van Durbuy wordt gedomineerd door een rotspartij, waarin de verschillende lagen rots goed te zien zijn. De rots lijkt op een omgekeerde U. De verschillende lagen krommen zich om een centrum heen. Erg mooi om te zien. En het maakt meteen ook indruk. Welke krachten zijn er nodig geweest om dit voor elkaar te krijgen?

Durbuy was zeker leuk om te bezoeken, maar ook erg druk. Misschien leuk om nog eens heen te gaan wanneer het niet het zomer-hoogseizoen is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten