Translate

woensdag 11 september 2019

En Vacances en Wallonie - Monde Sauvage

Tijdens onze vakantie in Comblain zijn we ook naar het nabij gelegen Monde Sauvage geweest. Dit is een dierentuin, met een safari gedeelte, waar je met de auto vlak langs de loslopende dieren rijdt. Erg imposant! Met de kinderen gaan we met enige regelmaat naar verschillende dierentuinen. Zo zijn we al verschillende keren in Burger's Zoo geweest, die niet ver bij ons vandaan is. Maar tijdens vakantie zijn we ook wel bij gespecialiseerde dierentuinen geweest, zoals de Tropical Zoo, de Apenheul en een met alleen roofvogels.

Watusi rund

Monde Sauvage was een imposante dierentuin. We begonnen met een safari in de eigen auto. We reden door een weiland met allerlei Afrikaanse dieren. En wanneer je dan met de auto dichtbij een sjokkende gnoe bent, realiseer je je  hoe groot die beesten werkelijk zijn. En hoe klein en blikkig je eigen auto is.

Dartel Gnoe kalf
Een dartel Gnoe kalf kent geen angst en dendert lekker voor de auto langs. En dan weer tussen de volwassen Gnoes door, met een bezorgde moeder er achter aan. En dan hoop je maar dat niet een Gnoe per ongeluk even tegen de auto op botst. We konden ook vrij dicht bij de neushoorns komen. En jeminee wat zijn dat toch altijd enorme beesten. Ze doen altijd zeer imposant en primitief aan.

Neushoorns zijn echt heel groot. 
Na de safari gingen we de dierentuin zelf nog in. En dat was een vrij bekende aaneenschakeling van habitats voor verschillende dieren. We konden verschillende keren erg dichtbij komen en de dieren op ons gemak bestuderen. 

Rüppel gier (L) en Vale gier

Deze dierentuin had ook veel roofvogels in grote kooien. Sommigen herkenden we nog van onze trip naar het Roofvogelstation in Hellenthal in 2016. Toch altijd een beetje jammer om beesten te zien, die zo overduidelijk in de vrije lucht hun vleugels zouden moeten uitspreiden. 

Giraffes van dichtbij

Even later liepen we ook via een brug over een nagebootste Savanne. Daar konden de Giraffes eten van eten dat hoog in de bomen was geplaatst. En wat zijn die beesten ook enorm groot. Maar toch niet zo groot als de olifanten, die ook in de buurt stonden. En dit waren geen Aziatische olifanten, die vaak ziet, maar de grote Afrikaanse. Tjeempie

Olifant met struisvogel
En er waren ook nog kleinere ruimten, waaron bijvoorbeeld veel verschillende vogels bij elkaar werden gezet. Zoals deze Australische Kookaburra. En Monde Sauvage kende ook nog een grote speeltuin, waar de kinderen na afloop ook nog flink wat tijd hebben doorgebracht. Uiteindelijk hebben we nog een flink deel van de dag in de dierentuin gezeten.

Eigenlijk een soort Ijsvogel
Wanneer je in de buurt bent, breng dan zeker een bezoekje aan Monde Sauvage. Het was een leuke dierentuin met veel mooie dieren in hun natuurlijke omgeving en daarnaast was er ook nog genoeg te doen voor kinderen van verschillende leeftijden. Zeker de moeite waard. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten