Translate

dinsdag 17 september 2019

The Watcher

Toen Sander vorige week met de jongste kinderen even weg was en de oudste bezig met zijn huiswerk, had ik tijd om The Watcher (2000) van Joe Charbanic te kijken. Deze film claimt een spannende thriller te zijn.


De hoofdrol is voor Keanu Reeves (The Matrix), die op dit moment natuurlijk wereldberoemd was wegens zijn rol in the Matrix. Dus de film kreeg daardoor veel aandacht. In de andere belangrijke rollen zien we James Spader (Age of Ultron) en Marisa Tomei (Spider-Man Homecoming en Far From Home). In wat kleinere rollen komen nog Chris Ellis (The Dark Knight Rises) en Ernie Hudson (Ghostbusters) voorbij.

Spoilers

Het verhaal is erg voorspelbaar. 

FBI agent Campbell (Spader) was in Los Angeles betrokken bij de klopjacht op een serie-moordenaar (Reeves). Maar hij faalt en een jongedame overlijdt, de serie-moordenaar ontsnapt en Campbell trekt naar Chicago om daar zijn falen te verwerken. Hij is behoorlijk getraumatiseerd en krijgt therapie van leuke Psycholoog Beilman (Tomei). 

Dan op een dag is het flatgebouw van Campbell afgezet door de politie, want er is een jongedame dood aangetroffen. Agent Hollis (Ellis) leidt het onderzoek. Campbell wil doorgaan met zijn leven, maar vindt dan een foto van zijn vermoorde buurvrouw, die hem met de post is toegestuurd. Het blijkt dat de serie-moordenaar weer terug is. Hij volgde Cambell helemaal naar Chicago!
Cambell, Hollis en FBI agent Ibby (Hudson) werken zamen om de serie-moordenaar te pakken te krijgen. Want hij is zal niet stoppen tot hij gestopt wordt. De serie-moordenaar zoekt ook veel contact met Campbell, hij vermoordt de vrouwen om de aandacht van Campbell te krijgen. 

De beide mannen draaien een tijdje om elkaar heen. Maar dan besluit de serie-moordenaar om Beilman te ontvoeren. Nu moet Campbell wel in actie komen. In een verlaten warenhuis komt het tot een gewelddadige confrontatie tussen Campbell en de serie-moordenaar. Maar uiteindelijk weten de goeden te overwinnen. 

Conclusie

Dit is een hele slechte film. Ga iets anders doen met je tijd. 

En het is gek dat het een slechte film is. De drie hoofdrolspelers hebben een flinke staat van dienst en zijn goed in hun werk. Zoals we ook al in The Gift zagen is Keanu Reeves doodeng wanneer hij een slechterik speelt. Dus daar ligt het niet aan. 
Het verhaal is enigszins voorspelbaar, maar de homo-erotische ondertoon tussen Campbell en de serie-moordenaar maakt een hoop goed. Dus daar ligt het ook niet aan. 

Het ligt wel aan het wat overdreven gebruik van muziek (Rob Zombie) om aan te geven hoe slecht de serie-moordenaar wel niet is. De rare dansjes die hij op de muziek doet, zijn werkelijk hilarisch en breken de spanning te veel. Verder worden er ook wat rare camera-effecten gebruikt als er een enge onthulling is, of als de emotionele spanning teveel oploopt. Ook dat breekt de sfeer te veel. 

Als je een film over serie-moordenaars wil zien, is er beter te vinden.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten